Onze incassodiensten


Klantvriendelijk, efficient en effectief incasseren

CREDIT CHECKS


Straetus biedt u de mogelijk om uw potentiële klant te screenen. Want waarom zou u iemand of een bedrijf op krediet iets leveren zonder te weten of er ook daadwerkelijk betaald kan worden?

Laatste aanmaning versturen


Een onbetaalde factuur is natuurlijk niet direct een rede om deze uit handen te geven aan een incassobureau. Geef uw klant nog één kans met een laatste aanmaning. Vul online uw gegevens in, de gegevens van uw debiteur en de details inzake de vordering. Wij printen daarna de laatste aanmaning op Straetus Incasso briefpapier en uw klant dient binnen 14 dagen de vordering te voldoen.
De kosten voor het versturen van deze laatste aanmaning bedragen SRD 85,- (exclusief BTW) en u ontvangt hiervoor een factuur van Straetus Incasso.

Debiteurenbeheer


Wilt u uw klanten overtuigen dat het in hun belang is om schulden snel en vrijwillig te betalen, zonder dat het nodig is om een gerechtelijke procedure aan te spannen? De sleutel tot klantvriendelijk incasseren is begrijpen waarom uw debiteuren u niet betalen en bij individuele gevallen afstemmen met uw debiteur, met het oog op herstelbenadering.

Daarom geloven we niet in callcenters. Wij geloven in een persoonlijke benadering en open en duidelijke communicatie met onze klanten.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van de Straetus-service, klik dan hier en wij zullen uw zaak binnen 4 werkuren activeren.

  • Internationale incasso? Met Straetus heeft u slechts één contactpersoon
  • Slechts 1 geval per jaar? of 10.000+ Straetus is de juiste partner voor u
  • We zullen uw zaak binnen 4 werkuren activeren!

Incasso


Straetus incasseert snel en daadkrachtig, met behoud van de klantrelatie. Wij hanteren een effectieve en transparante werkwijze. Zo nemen wij direct contact op met de debiteur, zowel telefonisch, schriftelijk als per e-mail. Op een nette doch dringende wijze wordt de debiteur gesommeerd om de vordering te betalen. Vaak leidt dit tot spoedige betaling van de vordering, soms tot een betalingsregeling, indien noodzakelijk gaan wij op huisbezoek. Als opdrachtgever kunt u de voortgang monitoren in de online omgeving (extranet), zo bent u exact op de hoogte van het proces.

Deze fase wordt de minnelijke fase genoemd. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat, dan volgt de gerechtelijke fase. Echter, in ruim 90% van de gevallen slaagt Straetus er in om voor die tijd tot een resultaat te komen.

Gerechtelijke incasso


Indien noodzakelijk kan u ook terecht bij Straetus voor een gerechtelijk procedure indien de debiteur niet tot betalen is overgegaan. Hiervoor werkt Straetus samen met verschillende advocaten en deurwaarders. U krijgt van te voren een prijs inschatting dus geen verrassingen achteraf!

 

Schuldbewaking


Uw debiteur heeft niet betaald. De kans dat de debiteur u op korte termijn gaat betalen is laag. Maar tijden kunnen verkeren! U debiteur blijft bij ons in de database en periodiek doen wij een check naar de kredietwaardigheid. Indien er sprake is van verhaalmogelijkheid zal de incassoprocedure weer worden opgestart.  

Servicecontract

Gericht op een langdurige samenwerking

Straetus kan u van dienst zijn in het geval van een incidentele wanbetaling maar juist ook als wij een onderneming of organisatie gedurende langere tijd kunnen begeleiden. Straetus kan dan advies geven over debiteurenbeheer, u informeren over ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en daadkrachtig optreden indien er sprake is van onbetaalde facturen. Hiervoor hebben wij een aanbod in de vorm van een servicecontract:

  • Minimaal 1x  per jaar een adviesgesprek over debiteurenbeheer
  • Tot 10 dossiers indienen zonder kosten (geen succes, geen kosten)
  • 1x stickervel pre-incassostickers (24 stuks)
  • Online toegang tot dossiers (extranet)
  • 1e lijn juridische helpdesk
  • 2x per maand afrekening van ontvangen gelden
name
Call Now Button